DE KOERSKAART

Overloon
 

Veel gestelde vragen over de KoersKaart


Wat is de KoersKaart?

De KoersKaart is een instrument om op een gestructureerde manier de dialoog met elkaar aan te gaan over thema's die spelen binnen een groep, organisatie, gemeente, bedrijf of gemeenschap. Door met zo veel mogelijk mensen de dialoog aan te gaan ontstaat betrokkenheid, saamhorigheid en verbinding.  De input van alle deelnemers levert gemeenschappelijke beelden op en leidt uiteindelijk naar een gemeenschappelijke koers. 

Voor wie is de KoersKaart?

De KoersKaart voor Overloon is ontwikkeld in opdracht van Stichting Katholiek Onderwijs Vierlingsbeek. De Josefschool is een van de vijf scholen van deze stichting en initiatiefnemer. 
In het perspectief van nieuwbouw richting een kindcentrum (onderwijs en kinderopvang) is het van belang een duidelijke visie te hebben over de ontwikkeling van kinderen in Overloon en omgeving. Uiteindelijk zal de visie leidend zijn bij het bouwen van een kindcentrum in een optimale ontwikkelomgeving.

Wie mogen meedoen met de KoersKaart?

Iedereen die zich betrokken voelt bij de ontwikkeling van kinderen uit Overloon en omgeving mogen deelnemen aan de KoersKaart.
Dit zijn alle jongeren, toekomstige ouders, ouders, opa's en oma's, inwoners, verenigingen, de pit, bedrijven, maatschappelijke ondernemingen, kinderopvang, basisonderwijs, voortgezet onderwijs, GGD, CJG, logopedie, etc..

Hoelang duurt het spelen van de KoersKaart?

De KoersKaart duurt ongeveer 2 uur. 

Wat gaat met de gegevens van de KoersKaart gebeuren?

Alle gegevens worden anoniem ingevoerd in een database en geanalyseerd door consultants van De Koers BV. Op hoofd-en subthema’s worden statistieken gedraaid. Rond de meivakantie volgt een terugkoppeling naar iedereen via deze website en via een informatiebijeenkomst.

Hoe kan ik me opgeven voor de kick-off op maandag 11 maart?

U kunt zich opgeven door uw initialen en geboortedatum in te vullen op de pagina 'spelen'.

Wat als ik wel wil meedoen, maar ik kan niet aanwezig zijn bij de kick-off op maandag 11 maart?

U kunt een KoersKaart bestellen op de pagina 'Spelen'. Heeft u dit gedaan dan kunt de de koerskaart ophalen bij de Josefschool. Het adres is generaal Whitslerlaan 5.

Wat als ik wel wil meedoen, maar ik ben alleen?

De KoersKaart kan gespeeld worden met minimaal vier personen. Misschien kunt u buren, vrienden of familie vragen? Misschien kunt u aansluiten bij een vereniging, club?

Waar moet ik de KoersKaart ophalen?

U kunt de KoersKaart ophalen bij de Josefschool. Het adres is Generaal Whistlerlaan 5.

Waar moet ik de KoersKaart inleveren?

U kunt de KoersKaart inleveren bij de Josefschool. Het adres is generaal Whistlerlaan 5. Indien nodig kunt u de KoersKaart in brievenbus stoppen.

Wordt in de KoersKaart gesproken over de locatie?

Nee, de koerskaart gaat over inhoud. Wat hebben de kinderen in hun ontwikkeling nodig en hoe kunnen we hiervoor met z'n allen zorgen?